header

Alles over kinderboeken?

Alles over kinderboeken verzamelen is een onmogelijke opgave omdat er iedere dag overal verschrikkelijk veel gebeurt met, over en om kinderboeken. Licht op Lezen beoogt daarom niet alles over kinderboeken te melden, maar om de krenten uit de pap te halen.

Populaire kinderboeken krijgen veel aandacht en ook in Licht op Lezen zullen ze geregeld opduiken, maar we proberen ook juist te kijken naar de mensen die een minder bekend kinderboek schrijven. Boeken die misschien door een wat kleiner publiek worden gewaardeerd, maar die daarom niet minder bestaansrecht hebben. Bestaande informatie over kinderboeken en jeugdboeken geven we door via gelinkte artikelen onder onze eigen leeservaringen of opiniestukken. Bij het Licht op Lezen is het elke week Kinderboekenweek!

[monetize id=”2″]

Mooi voorbeeld uit Licht op Lezen (voorheen Boekenwurmblad)nr. 2

Dit filmpje komt uit het decembernummer 2013. Kunstenaar Arjen van Prooijen vertelt bij het boek Kunst aan de Kant. Gun jezelf een lesje kunstgeschiedenis:


[monetize id=”1″]

Overige informatie met betrekking tot het Licht op Lezen

Natuurlijk is Licht op Lezen ook te vinden op diverse sociale media.

In april 2013 maakten kinderboekenschrijvers duidelijk dat kinderboeken een aparte winkel en kennis vragen. Hiervoor werd spontaan een flashmob georganiseerd:

Kinderboekenschrijvers Flashmob

En Hanneke twittert geregeld over allerlei zaken op kinderboekengebied:

Hanneke op Twitter

Overige informatie over kinderboeken

Licht op Lezen heeft geen commerciƫle banden met uitgevers van kinderboeken, maar we vinden het wel belangrijk dat je vanaf deze site de belangrijkste uitgevers kunt vinden:
Clavis
De Fontein Uitgevers
Gottmer
Ploegsma Kinder- en jeugdboeken
Querido Kinder- en jeugdboeken
Uitgeverij Holland
Uitgeverij Kluitman
Zwijsen
Unieboek (Van Holkema & Warendorf – Van Goor)
Leopold
Lemniscaat
Hoogland en van Klaveren
Gezinnig
Uitgeverij Snor
Uitgeverij de Inktvis
Ninoboeken
Uitgeverij de Eenhoorn
Lannoo Kinderboeken
Uitgeverij Holland

Kun je niet alles vinden wat je zoekt over kinderboeken, zelfs niet als je een abonnement hebt op Licht op Lezen, dan kan de Kinderboeken startpagina nog een hulp zijn.

En tot slot…

Het mag duidelijk zijn: Licht op Lezen zet het kinderboek in de belangstelling. Met een abonnement ondersteun je dit belangrijke doel.

[monetize id=”3″]

Licht op Lezen